Wat te doen in Andalusië. 5 bucketlist tips uit de eerste hand

Het was altijd al onze droom om naar Spanje te verhuizen. We houden van de Spaanse manier van leven, het lekkere eten en het weer. Vandaar dat onze keuze viel op Andalusië. De meest zuidelijke regio van het land heeft namelijk een mediterraan klimaat waardoor de zomers lekker warm zijn en de winters zacht en aangenaam. Maar los van dit alles, is Andalusië een ontzettend veelzijdige regio waar je je ogen uitkijkt! Vraag je je af wat er zoal te doen is in Andalusië? Lees dan maar even mee!

Tip 1: El Caminito del Rey

Op ongeveer anderhalf uur rijden van onze finca, ligt het fotogenieke El Caminito del Rey. Een spectaculair wandelpad van 3 kilometer lang, dat zich op 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’, tegen de rotswanden bevindt. Vroeger was het wandelpad de gevaarlijkste van heel Spanje. Sinds 2015 is deze afwisselende route veilig en voor de meeste mensen goed te doen. Geniet onderweg van het uitzicht op de turquoise blauwe meren van Ardales en de vele vergezichten en trakteer jezelf na afloop op een goed glas wijn.

Tip 2: Wijnproeven

Wat-te-doen-in-Andalusie-wijnproeven

Voor een goed glas wijn hoef je in Andalusië eigenlijk sowieso weinig moeite te doen. In elke provincie wordt er een scala aan kwaliteitswijnen geproduceerd en vind je leuke bodega’s. Niet zo gek als je beseft dat Andalusië uit meer dan 40.000 hectare wijngaard bestaat! Sherry is van oudsher de meest populaire wijn. De beste proef je in het zuidwesten van Andalusie in de dorpen, Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en in El Puerto de Santa María. Dikke aanrader is ook Bodegas Fundado. De oudste sherrymaker in Jerez de la Frontera, werd al in 1730 opgericht.

Tip 3: Bezoek een fascinerende stad

Wat-te-doen-in-Andalusie-Ronda

Ook een bezoek aan een of meerdere steden van Andalusië is zeer de moeite waard. Málaga bereik je in een half uurtje vanaf ons. Deze fascinerende stad is de op vijf na grootste van Spanje en biedt een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en bezienswaardigheden. Op twee uur rijden vind je Ronda. Een van onze favorieten. Een charmante en fotogenieke plek bovenop een rots. Puente Nuevo is de grootste trekpleister in de stad. Deze brug heeft een spectaculaire ligging tussen een kloof en verbindt het oude en het moderne centrum van Ronda met elkaar.

Tip 4: Dagje naar het strand

Stranden-Costa-del-Sol

De Costa del Sol is de zonnige kuststrook van Andalusië, die je vanuit onze finca al in zo’n 40 autominuten bereikt. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk toeven op het strand. Torre del Mar ligt het dichtste bij. Deze sfeervolle kustplaats heeft een brede boulevard met verschillende beachclubs, een nog breder zandstrand, een vuurtoren en een haven. Rijd je 5 minuten verder, dan bereik je Playa del Palo. Een strand dat vooral geliefd is bij de locals en waar je in de chiringuitos (strandbarretjes) kunt genieten van gegrilde sardines aan een spies en andere visgerechten.

Tip 5: Alhambra

Wat-te-doen-in-Andalusie-Alhambra

Natuurlijk mag Alhambra ook niet aan dit lijstje ontbreken. Want hoe je het ook wendt of keert, dit wereldwonder is een van de beste bucketlist tips voor een onvergetelijke vakantie in Andalusie! De geschiedenis van Alhambra begint in 889 en is door de eeuwen heen, uitgegroeid tot een fantastisch staaltje architectuur. Je hebt zeker een halve dag nodig om alles goed te kunnen bekijken! Het interieur is prachtig en bestaat onder andere uit verfijnd houtsnijwerk en geometrische tegel patronen. Vanuit de tuin heb je een waanzinnig uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada, waar in de winter zelfs sneeuw op kan liggen!