Bijzondere bezienswaardigheden in Andalusië

Bezienswaardigheden andalusie

In het zuiden van Spanje is er zoveel moois te bewonderen, dat het gewoonweg teveel is om alles in een vakantie te ontdekken. Ook wij zijn nog lang niet uitgekeken! Toch tippen we je graag onze favoriete bezienswaardigheden in Andalusië. Want als je hier naartoe gaat op vakantie en je dan toch keuzes moet maken, kun je beter maar weten welke plekken echt de moeite waard zijn om te bezoeken, nietwaar?!

Málaga

Bezienswaardigheden AndalusieOp dertig minuten rijden van onze finca ligt Málaga. Een moderne stad met in het historische centrum veel Moorse bezienswaardigheden en indrukwekkende musea. Kunstliefhebbers kunnen in Málaga hun hart ophalen. De stad is de geboorteplaats van Pablo Picasso en Barrio de las Artes (wijk van de kunsten), barst van de galleries, jazzclubs en kent prachtige, professionele graffitikunst van internationale kunstenaars.

 Sevilla

Bezienswaardigheden AndalusieDe temperamentvolle hoofdstad van onze Zuid-Spaanse regio, die tevens de bakermat is van de traditionele flamenco en in zijn geheel tot een van de allermooiste bezienswaardigheden van Andalusie behoort. Als je hier bent, kom je gelijk al ogen te kort. Elke wijk heeft een eigen verhaal en bijna overal waar je kijkt zie je bijzondere monumenten: in een moderne architectuur en in de sierlijke mudejarstijl. Het Koninklijk paleis is een van de hoogtepunten van de stad, maar breng ook zeker een bezoek aan El Porvenir. Deze authentieke buurt is druk bezig om zichzelf gastronomisch op de kaart te zetten en barst van de hippe bars en restaurants, waar je fantastisch kunt eten!

Sierra Nevada

Bezienswaardigheden Andalusie

Als het om natuur gaat, is Sierra Nevada echt een van de allermooiste bezienswaardigheden van Andalusie. Dit natuurgebied, dat meer landinwaarts ligt, bestaat uit 16 bergtoppen met een hoogte van 3000 meter, die zelfs in de winter zijn besneeuwd. Verwonderlijk genoeg kun je hier dus gewoon een paar maanden in het jaar skieen. In de zomer kun je er prachtige wandelingen maken, paardrijden, vissen en fietsen. Voor de liefhebber zijn er ook verschillende toertochten te doen. Het zijn flinke kuitenbijters, maar de routes zijn adembenemend! Oh en als je hier dan toch bent, breng dan een bezoek aan Trevélez. Het is het hoogstgelegen dorp van Spanje en is beroemd om zijn tongstrelende jamón serrano!

Gibraltar

Bezienswaardigheden Andalusie

Vind je het niet erg om in de auto te zitten? Zet dan koers naar de Straat van Gibraltar. Vanaf de kust dwaal je af naar beneden en kom je langs populaire vakantieoorden, als Torremolinos, Fuengirola, Marbella en Estepona. Een ontzettend leuke route, waarbij het de moeite waard is om onderweg een aantal keer te stoppen. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie aan zee of een ontbijtje bij bakkerij, Panadería Francisco, die vorig jaar is bekroond vanwege zijn heerlijke brood. Eenmaal in Gibraltar? Maak dan een ritje met de kabelbaan, waar je vanaf een hoogte van 700 meter de Straat van Gibraltar, de Atlantische oceaan en de Middellandse Zee kunt zien liggen of ga aapjes kijken op de Apes Den. Toeristisch, dat wel, maar ook oh zo leuk!

Bijzondere bezienswaardigheden in Andalusië