Wanneer is de beste reistijd voor Andalusie?

Beste reistijd Andalusie

Wanneer de beste reistijd is voor een vakantie naar Andalusie hangt natuurlijk helemaal af van je wensen, behoefte en reisdoel. De een vindt het fijn om te gaan wanneer het bruist van de toeristen en wil vooral lekker bijbruinen in de zon, terwijl de ander zich graag omringd met rust en op ontdekking gaat met zachtere temperaturen.

Het weer in Andalusië 


Wel zal iedereen het erover eens zijn, dat het weer tijdens een vakantie Andalusie een belangrijke rol speelt voor de periode waarin je gaat. Daarom hebben we hieronder per maand uitgelicht wat je ongeveer kunt verwachten. Maar een ding is zeker: met zo’n 3000 zonuren per jaar, behoort Andalusië tot de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Oftewel, het hele jaar door is het hier heerlijk toeven!

Het weer in Andalusië per maand 

Max temp.Min temp.
Temperatuur Andalusië januari156
Temperatuur Andalusië februari177
Temperatuur Andalusië maart209
Temperatuur Andalusië april2411
Temperatuur Andalusië mei2713
Temperatuur Andalusië juni3217
Temperatuur Andalusië juli3620
Temperatuur Andalusië augustus3620
Temperatuur Andalusië september3218
Temperatuur Andalusië oktober2614
Temperatuur Andalusië november2010
Temperatuur Andalusië december167

Zonuren, neerslag en temperatuur van het zeewater

In de tabel hieronder hebben we ook nog aangeven wat het aantal zonuren zijn per dag, hoeveel millimeter neerslag er valt en de temperatuur van het zeewater is.

Zonuren per dagNeerslag per maandTemp. zeewater
Januari5 uur73 mm17
Februari6 uur59 mm16
Maart6 uur90 mm16
April8 uur26 mm16
Mei10 uur19 mm17
Juni11 uur9 mm20
Juli12 uur2 mm22
Augustus11 uur3 mm22
September9 uur24 mm22
Oktober7 uur41 mm20
November6 uur105 mm18
December5 uur141 mm17

Conclusie: de beste reistijd voor Andalusie als het om het weer gaat

Wanneer je zeker wilt zijn van veel zon en weinig regen, maar de drukte en de bloedhitte wilt vermijden, dan zijn de maanden mei, juni en september het meest geschikt om naar Andalusie af te reizen. Tijdens deze maanden is er genoeg reuring, maar heb je niet te maken met een overload aan toeristen.

Wel of niet in de zomer naar Andalusie?

Net als voor de meeste Zuid-Europese bestemmingen geldt, dat het in de maanden juli en augustus erg warm en druk kan zijn in Andalusie. Toch betekent het niet zo dat je over de hoofden heen loopt; daar is de regio te uitgestrekt voor. Daarnaast telt Andalusie ontzettend veel pittoreske dorpen die nog niet door de massa zijn ontdekt, waardoor het zijn pure en ongerepte karakter behoudt.