Wanneer is de beste reistijd voor Andalusië

Beste reistijd Andalusie

Wanneer de beste reistijd is voor een vakantie naar Andalusië hangt natuurlijk helemaal af van je wensen, behoefte en reisdoel. De een vindt het fijn om te gaan wanneer het bruist van de toeristen en wil vooral lekker bijbruinen in de zon, terwijl de ander zich graag omringd met rust en op ontdekking gaat met zachtere temperaturen.

Het weer in Andalusië 

Wel zal iedereen het erover eens zijn, dat het weer tijdens een vakantie Andalusie een belangrijke rol speelt voor de periode waarin je gaat. Daarom hebben we hieronder per maand uitgelicht wat je ongeveer kunt verwachten. Maar een ding is zeker: met zo’n 3000 zonuren per jaar, behoort Andalusië tot de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Oftewel, het hele jaar door is het hier heerlijk toeven!

Het weer in Andalusië per maand 

  Max temp. Min temp.
Januari 15 6
Februari 17 7
Maart 20 9
April 24 11
Mei 27 13
Juni 32 17
Juli 36 20
Augustus 36 20
September 32 18
Oktober 26 14
November 20 10
December 16 7

Zonuren, neerslag en temperatuur van het zeewater

In de tabel hieronder hebben we ook nog aangeven wat het aantal zonuren zijn per dag, hoeveel millimeter neerslag er valt en de temperatuur van het zeewater is.

  Zonuren per dag Neerslag per maand Temp. zeewater
Januari 5 uur 73 mm 17
Februari 6 uur 59 mm 16
Maart 6 uur 90 mm 16
April 8 uur 26 mm 16
Mei 10 uur 19 mm 17
Juni 11 uur 9 mm 20
Juli 12 uur 2 mm 22
Augustus 11 uur 3 mm 22
September 9 uur 24 mm 22
Oktober 7 uur 41 mm 20
November 6 uur 105 mm 18
December 5 uur 141 mm 17

Conclusie: de beste reistijd voor Andalusië als het om het weer gaat

Wanneer je zeker wilt zijn van veel zon en weinig regen, maar de drukte en de bloedhitte wilt vermijden, dan zijn de maanden mei, juni en september het meest geschikt om naar Andalusië af te reizen. Tijdens deze maanden is er genoeg reuring, maar heb je niet te maken met een overload aan toeristen.

Wel of niet in de zomer naar Andalusië

Net als voor de meeste Zuid-Europese bestemmingen geldt, dat het in de maanden juli en augustus erg warm en druk kan zijn in Andalusië. Toch betekent het niet zo dat je over de hoofden heen loopt; daar is de regio te uitgestrekt voor. Daarnaast telt Andalusië ontzettend veel pittoreske dorpen die nog niet door de massa zijn ontdekt, waardoor het zijn pure en ongerepte karakter behoudt.